Dotaz

Dobrý den vlivem léčbou antibiotik dumox 1000 mi lékař sdělil že sem si porušil střevní mikroflóru,během léčby sem neužíval žádná probiotika o kterých mě ani nikdo neinformoval a přišel k lékaři až po 4 měsících a tím pádem je to prý na delší dobu než si ji vrátím do normálu.Tak se chci zeptat jestli to může trvat opravdu delší dobu než se střevní mikroflóra upraví a co všechno krom průjmů a trávících problémů může způsobovat?Jinak mi bylo doporučeno uzpůsobit stravu a užívám probiotika gs laktobacily forte 20..Poradíte mi jak dál nebo to chce opravdu jen čas?díky za odpověd

Odpověď odborníka:

Narušení střevní mikroflóry se projevuje nejčastěji průjmem, neobvyklým zápachem stolice a plynů či nadýmáním. Pokud tyto obtíže nemáte a cítíte se již dobře, pravděpodobně si Váš organismus střevní flóru již stačil obnovit vlastními silami. Pokud máte stále zažívací obtíže nebo se necítíte dobře (únava, bolesti hlavy, pachuť v ústech, častější infekce), zkuste ještě kromě probiotik omezit volné cukry v potravě (tj. nesladit, nepít slazené nápoje), omezit živočišné výrobky, dále zvýšit příjem ovoce a zeleniny, denně konzumovat kysané mléčné výrobky, např. živý jogurt nebo kefír. Můžete pít bylinný čaj, např. tuto směs: koriandr, anýz, fenykl, kmín.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x