Dotaz

Dobrý den Chtěl jsem se Vás optat, když při psychice zhubnete o 10 kg a vice během pár dnů a to myslím, když nejíte, tak jestli se ochabuje svalstvo a pánevní dno u muže a tím myslím svěrač atd... Vzpamatoval jsem se po pár měsících a začal jsem nabírat kila na zpět, ale moc rychle, tak jestli vše šlo do tuků a musím cvičit, abych na zpět zpevnil svojí postavu ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Bohužel máte pravdu. Rychlé hubnutí je právě tímto nebezpečné. neztrácí se pouze tuka, ale může se přijít i o svalovinu. Cvičit je třeba pravidelně. pro obnovení svalů kolem páteře, pánve, dna pánevního je vhodné cvičit nejen cílemně, ale průběžně se nechat překontrolovat fyzioterapeutem, zda je v pořádnku funkce v kloubech spoujující pánev a páteř, zda je dobrá statika pánve, jinak může být cvičení s menším efektem.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x