Dotaz

Dobrý večer.Od pátka minulého týdne jsem se nakazila ze třídy jelikož je nemocná skoro celá třída a já jsem velmi háklivá na nemoci a čekala jsem každou chvíli kdy to chytnu chytla jsem to tedy v pátek a měla jsem teploty do 38,st.pak bolestivost uzlin a hlavy a právě od krčních uzlin mi šla bolest jakoby zezadu do uší ale zvenku a bolest hlavy mi šla bolest douvnitř do uší.Pak kašel.V úterý jsem byla u mě doktroky dělala mi CRP negativní a řekla že tam vidí lehký zánět nosohltanu ale na ATB to prý není a prý mám vpáčené bubýnky.Dala mi Clarinase na rýmu což mi teda asi na rýmu pomohlo ale uzliny bolí pořád a do těch uší mě to bolí taky třošku mě taky bolí krční páteř.Paní doktorka řekla že když se stav zhorší ak máme přijít ale spíš si s mamkou myslíme že tohle spadá pod ORL v pondělí se tam vydáme pokud potíže nepřestanou.Nevíte co by to mohlo být? Děkuji a hezký večer.

Odpověď odborníka:

Dle popisu to vypadá na virozu, bakteriální zánět však vyliučit nelze jen dle popisu příznaků. Na vyšetření na ORL to také nevypadá urgentně, byť nevylučuji, že by Vám nemohl pomoci. Správný postup by však byl zajít znovu k Vaší lékařce, aby přehodnotila situaci, CRP se neposuzuje jako negativní či pozitivní, ale má konkrétní hodnotu, proto Vám asi paní doktorka vezme krev na CRP znovu, dle vývoje , výšky hladiny proti předchozímu odběru může usoudit jak léčit dál.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x