Dotaz

Dobry den, pred 3 mesici jsem mela rizikovy pohlavni styk. Rizikovy z toho duvodu, ze jsem muze neznala. Meli jsme kondom, ale praskl. Souloz netrvala pote dlouho a k vyvrcholeni nedoslo. Byla jsem na testech na hiv po 2 mesicich a hodnota byla 0,18. (Referencni meze 0-1). Je nutne test zopakovat po mesici?Mohu se obavat pozitivniho vysledku nebo jaka pravdepodobnost, ze bude pozitivni?Dekuju.

Odpověď odborníka:

Myslím,že obavy jsou zbytečné, ale pro jistotu bych zopakovat test za 3 měsíce po onom styku protože to již je dostatečně dlouhá doba,aby se protilátky vytvořily. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Co prozradí jaterní testy?
Články: Co prozradí jaterní testy?
Prokázat hepatitidu je...
Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Články: Zlepšete hojení pooperační rány pomocí Hemagelu
Ať už vaše operace dopadne...
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: