Dotaz

Léčím se u imunologa na chlamydie trachomatis. Měla jsem si zajít i na gynekologické vyšetření - udělat stěry z děložního čípku. Jenže odběry z krve na chlamydie trachomatis vyšly pozitivně a stěr negativně. Ještě se stále na chlamydie léčím a zajímalo by mě, zda paní doktorka nejspíš provedla i stěr na trichomoniázu? Ve zprávě od ní mám napsáno: pochva mírný vodnatý fluor, KOH neg., pH4 KOLPO - E odebrána OC Výkony: 63022(Z014), 63051, 63061, 63532(4x, Z014), 63417(N948), 09547(Z014) Jde ze zprávy poznat, zda mi p. doktorka vzala stěr i na trichomoniázu? Je možné, že kdybych ji měla, tak bych měla bolesti v podbřišku a výtok? Jak se to ještě projevuje? Výtok mívám běžně, ale jednou se mi stalo, že byl pár dní hrudkovitý a svědila mě pochva. Pak to ustálo. Bolesti mám stále. Nemohl být hrudkovitý výtok a svědění způsobeno silnými antibiotiky na chlamydie(Ciplox, Entizol, Zitrocin)? Můžou tyto problémy být i z chlamydií? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Odpověď by vydala na román:) takže pokud Vám brala lékařka stěr na trichomon.nevím, z vyšetření nelze určit. Výtoky jsou běžným nežádoucím účinkem antibiotik, zde lze užít vagi C na 6dní do pochvy. Problémy budou z narušené imunity i antibiotik.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: