Dotaz

Dobrý den, již několik dní se potýkám s bolestí nohy v oblasti ohybu před prsty. Už nevím , co bych ještě zkusil , abych bolest zastavil a k lékaři se mi moc nechce . Již jsem jednou tento problém léčil no druhé noze , a vypadá to , jako by se bolest "přesunula" z jedné nohy do druhé . Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vyšetření ortopeda je nezbytné, není vyloučena možnost i únavové zlomeniny záprstní kosti. Proto i vyšetření rtg a potom podle nálezu. Pokud tomu tak nebude existuje velké množství poruch, které se v oblasti plosky nohy objevují. Ztištění průchodu nervů nohy, entezopatie tedy bolest v úponu šlachy nebo vazu na kost, bolest šlachy při tendinoze, změny v kloubech nohy. Klouby nohy jsou postiženy zánětlivými procesy od revmatoidní artritidy nebo dokonce dnou. Proto vyšetření je na místě, podle výsledku léčba. Jistě péče v pohybové a fyzikální léčbě na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: