Dotaz antikoncepce yaz

Dobrý den, chtěla jsem se Vás optat, začala jsem brát antikoncepci yaz 1.měsícem. A přečetla jsem si tam to s tou krevní sraženinou a začala jsem mít celkem obavy, jaká je pravděpodobnost, že by se mi to mohlo stát?U kolika % se to stává u žen? A ještě jsem se chtěla optat jestli do yaz můžu brát léky magne B6, cinie 50mg proti bolestem hlavy a nebo jestli mám spíše brát ibalgin, acylpiryn atd. Nějak jsem se zapomněla paní doktorky optat, aby mi to neohrozilo antikoncepční působení. Zatím jsem měla jenom acylpiryn. Děkuji moc za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lůco! Samotná hormonální kontracepce představuje jen zcela minimální riziko vzniku tromboembolické nemoci (TEN). Nebezpečí nastává při kombinaci s kouřením nebo vrozenou tzv.trombofilní mutací. Bolesti hlavy nejsou noromální, velmi Vám doporučuji svěřit se do péče lékaře psychosomatické nebo celostní (holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: