Dotaz k negativnímu rh faktoru matky v těhotenství

dobrý den, jsem v 28 týdnu prvního těhotenství. Při odběrech mi byla zjištěna krevní skupina B RH faktor negativní, protilátky byly v pořádku. Za tři týdny jdu znovu na odběry, a zároveň že mi bude píchnuta injekce kvůli mému negativnímu RH faktoru, že je to prý novinka, že se injekce píchá už v těhotenství. Je to opravdu nutné? Nestačí až po porodu? Mám strach si nechat tuto injekci píchat již v těhotenství, když všude se dočítám, že se píchá až do 72 hodin po porodu, pokud je to nutné (záleží i na faktoru miminka). V čem je výhoda této injekce jich ve 30. týdnu těhotenství? Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, na našem pracovišti se aplikuje anti D globulin až po porodu dle výsledku krevní skupiny miminka nebo při vyšších protilátkách.domluvte se s lékařem,který Vám tuto látku indikoval, zda je opravdu nutná.pokud budete mít v pořádku protilátky, bylo by možné počkat po porodu dle výsledku dítěte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: