Dotaz k odpovedi vyhrez plotenky potize s mocenim

Psala jsem,ze mam potize s domocovanim.Pred rokem operace L5 S1,pak klid,lazne-vse ok.ted opet vyhrez na stejnem miste,cekam na rozhodnuti zda operace,nebo rehabilitace.vysledky všech vysetreni vypadaji na operaci.jsem po celkove hysterektomii,gynekologicky i urologicky v poradku.problemy pouze s plotenkou.presto mam problémy s domocovanim.problemy nastaly az ted.JE MOZNE ZE SOUVISI TYTO P PROBLEMY S OPAKOVANYM VYHREZEM PLOTENKY?RTG,MR,CT i s opichem ,kaudalni opich,infuze-vse s nalezem a bez efektu.nevim ještě zda pujdu na operaci.Prosila bych o odpověď jak je to s mocenim,domocovanim při vyhrezu plotenky s propagaci do LN.Bolest zad stále.dekuji za podrobnejsi odpověď.Ivana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opakovaný výhřez ploténky L5-S1 (zejména větší výhřez uložený při střední čáře) může samozřejmě způsobovat obtíže se svěrači. Obecně jsou (při vyloučení jiných příčin) obtíže se svěrači považovány za závažný stav, který by mohl vyústit až ve velmi akutní stav úplné obrny svěračů- syndrom caudae equinae. Proto bych doporučoval v co nejbližší době informovat o Vašem stavu pracoviště, kde byla operace provedena, a domluvit konzultaci k dalšímu postupu. Opakovaná operace by samozřejmě mohla být jedním z možných (pravděpodobných) řešení problematiky.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x