Dotaz na hiv

Dobrý den, stalo se mi, že jsem měla fyzický kontakt s člověkem, kterého jsem moc dobře neznala. Asi 2 měsíce předtím jsem byla na odběru krve kvůli darování vajíček, vše bylo v pořádku, zákrok proběhl tento měsíc. Ale i přesto mám obavy, můžete mi prosím říct kde všude můžu žádat o testy hiv a můžu jít na testy 2 měsíce po styku? Nepociťuji žádné zdravotní změny... Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nodběr protilátek proti HIV provádí většina biochemických i mikrobilogických laboratoří, některá centra provádějí vyšetření i zdarma nebo jako samoplátce si jej v laboratoři můžete vyžádat. Stačí cca 5-7 ml žilní krve. Na odběry můžete ihned, ale při negativním výsledku. bych ještě doporučila zopakovat odběr za 3 měsíce porizikovém kontaktu, aby byla jistota, že Váš imunitní systém měl dostatek času na to protilátky vytvořit., pokud by infekci došlo. Existuje určité rozmezí, kdy by se po infekci u věšiny pacientů protilátky proti HIV začaly tvořiti

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: