Dotaz na hiv infekci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když jsem cca před 11 měsíci měla pohlavní styk s rizikovým partnerem a teď se mi objevily zvětšené uzliny na krku, ale pouze na levé straně a zarudlé zduřelé mandle, které jsou bez povlaku, tudíž se o angínu asi nejdená. Mohla by jste mi říct co by to mohlo být? Celkovou slabost mám, bolí mě ruce a četla jsem, že tyto příznaky mohou nasvědčovat infekci HIV. Vyrážku ani vysoké teploty jsem zatím nezpozorovala. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Potřebujete mít pocit jistoty, bezpečí- bylo by tedy moudré navštívit svého praktického lékaře a domluvit se na laboratorním vyšetření. Angina- tedy bolestivé zduření lymfatických struktur- nemusí být provázena povlakem- Vaše uzlinová reakce může tedy s krčním nálezem souviset.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: