Dotaz na hladinu prolaktinu v krvi

Dobrý den, pane doktore, poslední cca 3 měsíce u sebe pozoruji větší podrážděnost, nervozitu, úbytek hmotnosti, padání vlasů a nechuť k sexu, což dříve nebývalo. Chtěla jsem se zeptat, zda by se mohlo jednat o zvýšenou hladinu prolaktinu v krvi? Je mi 38 let, přestala jsem kojit v červenci 2012, ale doposud se mi v malém množství tvoří mateřské mléko. Neužívám žádné léky ani HA. Předem děkuji za odpověď. P.Sedláčková

Odpověď odborníka:

Nemyslím,že by byl na vině prolaktin, ten se projeví neplodností, absencí menstruace u žen, zánětem prsu (mimo období kojení) nebo mastodynií. Dále způsobuje velmi nespecifické příznaky jako zvýšení tělesné váhy, zhoršení metabolismu glukózy popřípadě retenci vody,tyto příznaky se u vás nevyskytují. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: