Dotaz na lecbu

Dobrý den, již od svých 13 let se léčím s hypofunkcí štítné žlázy (brala jsem Letrox 150mg/denně), poslední dva roky chci otěhotnět, ale můj doktor mi i přes špatné výsledky nechával pořád stejnou medikaci. Před půl rokem jsem otěhotněla ale vzápětí hned potratila, můj lékař mi řekl, že podle testů jsem měla přechodnou hyperfunkci, což mohlo vést k potratu. Nyní nařídil 3 měsíce bez léků aby se mohla srovnat hladina hormonů. Výsledky jsou Anti-TPO 106klU/l; Anti-TSH receptor 0,73lU/l; Thyreoidální stim.h. 9,12mU/l; Trijodthyronin - volný 4,23pmol/l a Thyroxin -volný 9,37pmol/l. Nyní jsem těhotná a doktor mi naordinoval 50mg letrox denně, myslíte, že je tato dávka správná? Mám obavy aby to zase nedopadlo špatně :( S panem doktorem je pro mne celkem špatná domluva nic mi nikdy nevysvětlí a neřekne jaké mohou bát následky. Chtěla jsem doktora změnit, ale bohužel jinde mají plno. V příloze naleznete zprávu Děkuji mnohokrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 50ug levothyroxinu by mělo stačit. Určitě bych ale byla pro brzkou kontrolu...tak za 3-4 týdny. Pokud nebude TSH pod 2,5, pak bude nezbytné dávku ještě navýšit. Pokud byste chtěla, můžete přijet k nám :-)...Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: