Dotaz na léčivo

Dobrý den, nedávno jsem zde pokládal dotaz, na radu odborníka, který mi odpověděl, jsem okamžitě navštívil lékaře a ten mi předepsal lék IMUNOCARE 50MG jako alternativu ALDARY. Bohužel zdejší lidé nemluví anglicky a místní jazyk nemám na tak dobré úrovni a proto se chci zeptat, zda-li je tento přípravek opravdu vhodný, jak jej používat (potírat celé genitálie nebo jen bradavice) a jak často? Za jak dlouho mohu očekávat výsledky? Popřípadě prosím o další důležité informace. Níže jsem nakopíroval "lékařskou zprávu" z konzultace zde na webu. Mockrát děkuji. Přeji pěkný den, Tomáš předchozí dotaz: Výrustky na genitáliích Dotaz od: Tomáš Publikováno: 13.5.2015 uLékaře.cz Dobrý den, Nedávno se mi objevilo něco jako kožní výrůstek na varlatech, nevěnoval jsem tomu moc pozornost, není to na příliš viditelném místě. Ale poté se mi objevil další něco mezi výrůstkem, bradavicí a pupínkem na penisu (viz. foto). Je to tuhé, nijak to nebolí, doufal jsem, že to je nějaký pupínek co po čase zmizí. Jenže poté se objevily další dva spíše výrůstky (vyčnívající kůže) u kořene penisu, naštval jsem se a utrhl je pinzetou, od té doby na tom místě nic není. Mám pocit, že to jsou 2 rozdílné věci, ale nejsem si tím jistý. Momentálně mám 2 tuhé nebolestivé bradavice na penisu jedna přímo na něm a druhá u kořene, viditelné na přiložené fotce. Otázka je mám-li se něčeho obávat a co s tím mám dělat? Momentálně jsem v zahraničí a budu zde další dva měsíce, nevím jestli navštívít doktora zde, nebo počkat na návrat do čr. Mockrát děkuji, s pozdravem Tomáš Odpověď odborníka: Dobrý večer , jedná se o bradavice , je lepší odstranit bradavičky- condylomata co nejdříve, protože jsou způsobeny virem a mohou se poměrně rychle rozmnožit, s pozdravem MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Odpověď odborníka:

Podle mých informací je prostředek Imunocare určen k posílení imunitního systému a je určen k vnitřnímu užívání, takže může být použit spíše jako doplněk léčby virových infekcí, rozhodně nejde o náhradu či ekvivalent Aldary. Pokud máte na kůži stále bradavičky, je třeba je ošetřovat lokálně přímo jednotlivé projevy některým volně dostupným přípravkem na bradavice (lapis, podofylin, apod.), ale nevím, co je k dispozici v zahraničí, kde nyní jste.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: