Dotaz na možné riziko otěhotnění

Dobrý den, moc Vás prosím o odpověď na můj dotaz. Chtěla bych se zeptat, jaké je riziko otěhotnění v mém případě. Před 14 dny jsem si zapoměla vzít jednu pilulku HA, platíčko jsem dobrala dokonce a menstruace se dostavila o den později. V posledním dnu menstruace se do mě můj přítel udělal. Hned na druhý den jsem si měla vzít pilulku z nového platíčka, což jsem také udělala, avšak změnila jsem druh antikoncepce a to na Natalya. Je možné, že jsem mohla v tom posledním dnu menstruace otěhotnět. Nemůže se něco stát kvůli té změně HA? Předem děkuji za odpověď, v současné době jsem jak na trní. Mám obrovský strach, protože už jednou jsem absolvovala miniinterupci a to je mi teprve 17 let. Pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud zapomenutá tabletka byla někde ve druhém týdnu užívání antikoncepce, riziko otěhotnění zde prakticky není. Změna přípravku hormonální antikoncepce zde nehraje žádnou roli.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: