Dotaz na moznosti priciny,.

dobry den mam zvetsenou levou uzlinu na krku,ale us asi 2 mesice. tet sem mel ztanet prudusek antibiotika sem dnes dobral a uzlina je tam stale.je to normalni?a jeste kdyz sem dobral ty antibiotika dnes mel by byt zanet prudusek uplne pryc?nebo muze doznivat jeste , protoze na poslech mi prudusky stale sypou a nuti ke kasli ale us jen vlchkemu ne tak agresivnimu.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po přeléčení antibiotiky by mělo dojít k viditelnému zlepšení kašle. K úplnému vymizení kašle může dojít postupně až se respirační epitel úplně zregeneruje - může to být až 3 týdny. Současně by se měla zmenšovat i uzlina, která mohla být reaktivně zvětšena v době akutního zánětu. Pokud by zvětšení uzliny a kašel přetrvával, doplnila bych RTG plic, laboratorní odběry, ORL vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: