| Nápověda

Dotaz na problem s krvi v moci

Dobrý den, je mi 19 let a byla jsem na vstupní prohlídce u nové obvodní lékařky, která mi zjistila při preventivní prohlídce krev v moči(prý na "tři křížky"). Moč jsem tam nesla asi třikrát a i po jiných analýzách (když ostatní výsledky vyšly v pořádku) se tam objevovala krev. Byla jsem i na gynekologické prohlídce, která také dopadla dobře. Žádné příznaky nepociťuji cítím se v pořádku(žádné pálení při čurani, žádné bolesti zad v oblasti ledvin). Nevíte co by to mohl být za problem? Jaká vyšetření bych měla absolvovat? Je to spise urologicky problem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečnoH! Samozřejmě že jde o urologický problém. Mohlo by se mimo jiné jednat o močový kámen, který setrvale poškozuje stěnu moč.cest... V úvahu připadá i řada jiných příčin této Vaší tzv. mikrohematurie. Krev v moči není normální nález a zaslouží si vyšetření.

MUDr. Tomáš Petružela
 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Artróza versus artritida
Články: Artróza versus artritida
Pacienti s bolestmi kloubů...
Anafylaktická reakce
Články: Anafylaktická reakce
Anafylaktická reakce je...
Přestáváte kouřit? Pozor na nebezpečné cukry a tuky
Články: Přestáváte kouřit? Pozor na nebezpečné cukry a tuky
Odvykání kouření je...
Najděte svůj váhový ideál
Články: Najděte svůj váhový ideál
Vyspělé země dnes zažívají...
Lupénka
Články: Lupénka
Lupénka, psoriáza, je...
Těhotenství a porod s poruchou srážlivosti: jak probíhají?
Lidé se sexu nevzdávají ani ve vyšším věku
Články: Lidé se sexu nevzdávají ani ve vyšším věku
Mysleli jste si, že ve...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Žloutenka typu B – nejste v ohrožení?
Články: Žloutenka typu B – nejste v ohrožení?
S virem hepatitidy B není...
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Články: Sex v těhotenství – co když žena nechce?
Obecně lze říci, že sexu v...
Články: Tonsilektomie z důvodu spánkové apnoe je u malých dětí riziková
Vědci z Dětské kliniky v Cincinnati v Ohiu...
Naposledy čtené: