Dotaz na rs

Dobrý den pani doktorko žiju teď ve strašném stresu a nejisotě i když bych neměla. Prosím o zodpovězení otázky měla jsem asi před měsícem špatnou koordinaci neposlouchala mě chůze jinak žádné příznaky jiné problémy. Udělána lumbálka kde hraniční nález pro rs. psáno v propouštěcí zprávě dle likvoru hraniční nález svědčící pro demyelinizační onemocnění(24 monomorfonukleárů, 1OP v likvoru, 0 OP v séru). za 2 týdny mr mozku a vyšlo mě že nemám rs, jen proběhl zánět drobná glioza bílé hmoty mozkové periventrikulárně frontálně a okcipitálně nespec. rázu. Může začínat rs aniž by to ukázala mr. Za tři měsíce mám jít na kontrolu na neurologii asi po 4-6 měsících mě bude udělána nová mr, pro kontrolu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, je to tak jak píšete, jistotu nyní bohužel nemáte. Nálezy jsou skutečně hraniční. NIcméně to neznamená, že musíte mít roztroušenou sklerosu

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: