Dotaz na trávení

Mám dotaz ohledně trávení a nechuti k jídlu.Můj tchán zhruba měl před 3/4 rokem podezření na boreliozu.Musel jíst nějaké léky a ty mu nejspíš zlikvidovaly střevní mikrofloru.Nakonec se tato nemoc nepotvrdila,ale on od té doby nejí, nemá na jídlo chuť a hubne.Dříve jedl úplně všechno a opravdu si dopřával,ale nyní je pro něj problém sníst půlku jogurtu.Už více jak půl roku jezdí na všechna možná vyšetření.Hlavou počínaje a konečníkem konče,ale vždy mu je řečeno, že je zdravý a nic mu není.Ale my se o něj začínáme obávat,protože se nám ztrácí před očima. Prosím o jakoukoli radu,co by mu mohlo pomoci. Děkuji za odpověď Jana P.

Odpověď odborníka:

Na váš dotaz není jednoznačná odpověď, jelikož neuvádíte, jaká vyšetření váš příbuzný absolvoval. Antibiotika mají vliv na střevní floru, která se ale postupně obnoví po ukončení léčby. Mezi základní vyšetření nejasného hubnutí patří odběry krve (biochemie, KO, ev. onkomarkery), USG břicha, gastroskopie, kolonoskopie. Dle výsledků lze zvážit další podrobnější vyšetření jako CT břicha atd. Bohužel vám touto cestou nejsem schopna plně odpovědět. Konzultujte jeho stav s registrujícím PL. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: