Dotaz na účinnost antikoncepce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně účinnosti antikoncepce. Již několik měsíců beru pravidelně antikoncepci Stodette (nikdy jsem si nezapomněla vzít žádnou tabletku). Nyní jsem na konci platíčka. Dnes, tj. v úterý dobírám poslední tabletu a pak sedmidenní pauza. Včera tj. v pondělí jsem si, ale omylem vzala úterní tabletu a dnes jsem si tudíž musela vzít tabletu označenou v blistru jako pondělí. Chci se proto zeptat, zda nedošlo ke snížení účinku antikoncepce, tímže jsem tyto dva dny omylem zaměnila. Jinak jsem brala antikoncepci přesně podle dnů. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Martino. V tomto případě se nic neděje. U antikoncepce Stodette má všech 21 tablet shodné složení. Udělejte tedy klasicky týdenní pauzu a v úterý opět začněte první tabletou z dalšího blistru. Na účinnost to žádný vliv nemá.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x