Dotaz na užívání duphastonu

Dobrý den,prosím Vás,mám dotaz,minulý týden mi lékař potvrdil 5týd.těhotenství a rovnou nasadil Duphaston 2x denně,ráno a večer,Jen jsem se chtěla zeptat,zda je možné,že by se po něm přibíralo tak rychle na váze,za necelý týden kilo nahoře.Chci ještě upřesnit,že mám ráda pohyb,denně chodím 6km svižnou chůzí a tím bych řekla,že si i držím váhu.Nějak je mi divné,že v prvopočátku by šla váha tak rychle nahoru,u prvního těhot.jsem nic takového nezaznamenala.A když jsem se na to svého lékaře zeptala,pouze mi vynadal,že řeším váhu.....jen mě zajímá,zda je to možné....a ještě,zda má tento hormon i vliv na únavu,vím,že v těhotenství je běžná,ale opět mám pocit,že tento týden je i ta nějak narychlo zvýšená....děkuji moc za odpověď...Jitka

Odpověď odborníka:

Únava po tak úmorném týdnu,jaký máme za sebou je zcela možná, příbytek na váze bych zatím jen sledoval na stejné váze, 1 kg za týden může být zcela normální, nedělejte si zbytečné obavy Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: