Dotaz ohledně antikoncepce

Dobrý Den chtěla bych se zeptat beru Hak Minisiston, ten patří do skupiny Monofázické že ano ? U ní se hormony nemění.Jaky je rozdíl mezi trifázickou Antikoncepci??CO se týká spolehlivsoti?Četla jsem, že obezita sniži ucinek Antikoncepce.Pár kilo mám navíc asi 10 Kg, Tak mám trošku obavy.Poraďtě je pro me lepší přejít na nějákou Antiko s více hormony Přemyšlím , že bych se vrátila na Regulon, ten bych měla brát po 7 denní pauze hned 8 den že ?JAK BY TO bylo v případě že bych chtěla přejít na trifázickou antiko? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Minisiston je monofázická antikoncepce. Její spolehlivost je naprosto srovnatelná s trifázickými preparáty, spíše bych měla říci s kterýmkoliv jiným antikoncepčním přípravkem. Pokud máte 10 kg nadváhy, určitě se nemusíte obávat snížení účinku antikoncepce, takové snížení může nastat až u extrémní obezity. Jestliže Vám Minisiston vyhovuje, není důvod, abyste ho měnila za jiný přípravek. Přechod na jiný přípravek je stejný jak u mono tak u trifázických přípravků. 8. den začnete s užíváním nového platíčka.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: