Dotaz ohledně hiv

Dobrý den, přibližně před třemi a půl měsíci jsem měl nechráněný pohlavní styk s osobou, u které si nejsem jistý, že byla zdravá. Celé tři měsíce jsem sledoval možné příznaky a žádný z nich se neprojevil. Ted přibližně před týdnem se mi vytvořila v podpaží malinka mízní uzlina, která však během dvou dnů opět zmizela. Od stejné doby mám kašel a nachlazení. Co se týká kašle tak v začátcích jsem vykašlával a následně se kašel změnil na suchý. Dnes jsem byl u prakrického lékaře, který mi předepsal antibiotika se závěrem, že se jedná o angínu. Co se týká mandlí, tak jsou mírně zarudlé, zvětšené mízní uzliny na krku nemám, v krku mě nebolí a prozatím jsem za celou dobu od zmíněného styku neměl ani teplotu. Na testy se prevenzivně nejspíše chystám, ale momentálně by mi docela pomohlo slyšet, že se zbytečně stresuji či podobně. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pravděpodobně se skutečně jedná o anginu, nevím, zda skutečnosti, které popisujete ohledně pohl. styku jste zmínil u obvodního lékaře, ale předpokládám, že ne. každopádně vzhledem k tomu, že se jedná o onemocnění stále ještě smrtelné, osobně bych doporučovala co nejdříve si nechat odebrat laboratoř, stejně dokud to nebudete mít "černé na bílém" nebudete v klidu. Děkuji za dotaz a zdravím Vás, Šulcová, DermaEsthetic

MUDr. Hana Šulcová, MBA
MUDr. Hana Šulcová, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: DermaEsthetic

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: