Dotaz ohledne hiv testu

Dobry den, nechala jsem si udelat test na hiv jako samoplatce kvuli rizikovemu kontaktu. Ten probehl pred 7 mesici. Pohl.styk byl s kondomem, ale ten praskl. K vyvrcholeni nedoslo. Necitila jsem se dobre, tak jsem si nechala udelat hiv test po 3 a 6 mesicich od rizika. Vysly negativne. Jeste jsem si jej nechala provest minuly tyden - tedy po 7 mesicich od rizika kvuli tomu, ze se citim celkove oslabena. Byl delan v jine laboratori nez ty predchozi a vysel s hodnotou 0, 093. Je to tedy negativni a muzu se na to spolehnout? Nemohou chlamydie ovlivnit vysledek hiv testu? Jeste bych se chtela zeptat, jak dlouha je lecba chlamydii? Byla jsem jiz prelecena atb, drivejsi hodnota trachomatis 3, 33 a hodnotu pneumonii neznam, ale pry uz byly vyleceny. Nyní mam hodnotu trachomatis 2, 1. Budu jeste lecena. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

HIV test s takovým časovým odstupem od rizikového styku je zcela spolehlivý, chlamydie jej neovlivní, léčba antibiotiky u chlamydií trvá většinou cca 3 týdny. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: