Dotaz ohledně hypertenze

Dobrý den, od září 09 mám zjištěnou hypertenze?i. Beru na to 2x1/2 Vasocardinu 50 denne. Absolvovala jsem hodně vyšetření, EEG, Ekg, ECho, sono ledvin, Tk holtera, a všechny vyšetření dopadla celkem dobře. Tzn. zjistili, že je příčina psychická, že je to od nervů. Chodím na individuální psychoterapie, a mám pro změnu noční můry atd.. Ale někam to vede... Také beru apo-cital 3 měs. Chtěla jsem se zeptat, když jsem si teď v lékárně vyzvedávala apo-cital 20mg. Dali mě místo něj Citalec 20mg, s tím že je to stejné. Chtěla jsem se zeptat, zda je to opravdu jedno, že teď beru ten Citalec, je to opravdu stejné složení jako ten apocital? Dále sem se chtěla zeptat na antikoncepci. Užívala sem dosud Jeanine a teď jsem se dohodla s gynek., že mě předepíše novou ANt Qulaira.Ale když čtu příbalový leták je tam samozřejmě uvedeno, že by se neměla tato Ant. brát, když je hypertenze?? Doktorka mě však řekla, že by to mělo být vůči tomu tlaku nejlepší? Co mě poradíte vy?? A jaký je váš názor na regresní terapii?? Děkuji mockrát za odpověď. J. Novotná

Odpověď odborníka:

Dobrý den, složení obou léků je identické. Co se antikoncepce týče, užívat ji samozřejmě můžete, záleží ale na hodnotách vaše krevní tlaku. Regresní terapie je alternativní psychoterapie, její účinnost ale není zcela prokázána. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: