Dotaz patří k tématu salazopirin a těhotenství

15 let mám Ulcer.kolitidu(UK) a poslední 3 roky mi lékař změnil Salofalk na Salazopirinen. Kortikoidy a imuran(aza) již 3 roky neberu, průběh mé nemoci je léta klidový. Partnerka touží po miminu, zkusil jsem vysadit Salazop, ale břicho protestovalo. Hned jsem ho začal opět jíst (jak dáte UK malou šanci, bitvy s ní jsou dost ostré). Ničí Salofalk spermie jako Salazop? Partnerka před 3 dny prý otěhotněla - až mě ten fofr překvapil, přece jen mi je "už" 35 a dnes je tolik problémů s početím. Máme se obávat o zdraví plodu?

Odpověď odborníka:

Ačkoli se někdy doporučuje s početím vyčkat několik týdnů po vysazení Salazopyrinu, zkušenosti ukazují, že k poškození plodu nedochází. Salofalk je zcela neproblematický.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: