Dotaz pro gynekologa

Dobrý den, doufám, že můj dotaz nebude znít nějak divně, ikdyž je poněkud zvláštní. Všude se píše o kvasinkových problémech atd. a tak už jsem tím taky trochu zmatená, nicméně chtěla bych se zeptat na to, když žená má normální fyziologický výtok - průhledný někdy mírně bílý - nicméně ne tvarohovitý atd. - nevyskytuje se ani svědění, pálení, jiné problémy, nicméně je přítomen určitý zápach - potažmo "pach" nebo jak to nazvat, je to už bráno jako známka kvasinek? Přeci každá žena má jistě nějakou osobitou vůni, která je cítit z intimních míst a i při dodržování hygieny je nějak cítit, nebo to tak není? Je tedy myšlen zápach při kvasinkové infekci nějaký abnormální, silný zápach? Asi je to divný dotaz, ale už jsem z toho poněkud zmatená, nerada bych užívala léky na candidu zbytečně, jenom proto, že mám třeba více přirozeného sekretu a kdykoliv u sebe "něco cítím" z těchto míst, žena by tedy neměla být cítit absolutně vůbec? ... Jakmile člověk přijde ke gynekoložce a toto sdělí, tak vyfasuje hned globule a žádné extra vyšetření není... Děkuji za odpověď a omlouvám se za takovýto trochu trapný dotaz...

Odpověď odborníka:

Aby jste se uklidnila, je potřeba udělat mikrobní obraz poševní a kultivací z pochvy,budou li výsledky negativní je vše v pořádku, sekrece k pochvě patří. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: