Dotaz - rameno

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně léčby. Je mi 54 let, jsem v dlouhodobé pracovní neschopnosti kvůli bolesti pravého ramene. Asi před deseti měsíci mne začalo bolet rameno při jakémkoliv pohybu. Bolesti se objevují i v klidu, a také v noci. Na ortopedii mi byla nasazena konzervativní léčba. Během půl roku mi byly aplikovány depo-medrol 20 mg +1% mezokain. K tomu jsem užívala také Diclofenac Duo a Artrilom. Po třech měsících od začátku léčby mi byla provedena punkce s aspirací 4 ml jantarové tekutiny, dále aplikován depo-medrol 20mg + 1% mezokain. Po obstřiku bolesti asi na týden ustoupí, ale poté se bolestivost vrací. Během konzervativní léčby také probělhy rehabilitace - elektroléčba včetně cvičení a ultrazvuku.vyšetrření magn. rezonancí. Závěr MR: Mikroruptury v úponové část m.supraspinatus a m.subskapularis Subakromiální impingement Birsitis SA Bolestivost ramene nadále přetrvává. Děkuji za vstřícnost a ochotu, prosím o Váš názor ohledně další možné léčby. Děkuji, s pozdravem Vlasta

Odpověď odborníka:

Stav se po této léčbě opravdu obvykle uklidní, ale nemusí vymizet. Diagnoza impingementu spolu s bursitidou pod nadpažkem ramene značí, že tento prostor je omezen a v budoucnu bude činit potíže. Bylo by vhodné stav s odstupem zkontrolovat vyšetřením diagnostickým ultrazvukem a pokud se stísněnost tohoto prostoru nezměnění potom artroskopická úprava s následnou rehabilitací.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: