Dotázek

Dobrý den.četla jsem,že anabolika mají vliv na hiv a redukce váhy(hubnutí) vliv nemá.přijde mi ale,že člověk který krátce po rizikovém styku hubne (protože sám chce,nehubne kvůli nějaké nemoci) to znamená ubývá mu tuk a narůstá mu svalová hmota je v podstatě to samé jako kdyby bral anabolika ty taky přece způsobují nárust svalový hmoty.jaký je teda rozdíl mezi nárustem svalové hmoty způsobené hubnutím a nárustem svalové hmoty braním anabolik? Ještě by mě zajímalo když člověk po rizikovém styku začne hubnout(protože sám chce,nehubne kvůli nějaké nemoci),tak jestli může hubnutím a pak i zhubnutím a nárůstem svalové hmoty posílit nebo snížit imunitu natolik že když pak půjde na hiv test tak se imunitní reakce na protilátky prodlouží a výsledek bude negativní i přesto že by byl člověk pozitivní? nevím koho bych se na to měla zeptat tak píšu vám.předem děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den! 1. Ano, anabolika způsobují stejně jako pravidelné cvičení nárůst svalové hmoty, ale na rozdíl od pravidelného cvičení, které zdraví prospívá, anabolika organismus poškozují. 2. Redukční dieta ani pravidelné cvičení výsledek testu na HIV ovlivnit nemůže. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: