Dotázek

Dobrý den.Vím že si o mně musíte myslet že jsem nenormální,ale potřebovala by jsem ještě vědět: Když jsem měla rizikový pohl.styk při kterém bych se nakazila některou nebo více pohl.přen.nemocemi (hiv,syfilisem,žloutenkou,chlamýdiema) a po riz.pohl.styku jsem se léčila na zánět moč.měchýře antibiotiky a kortikoidy na vyrážku,tak otázka zní za jak dlouhou dobu po vyléčení zánětu moč.měchýře antibiotiky a vyléčení vyrážky kortikoidy se mi začnou vytvářet nebo budu mít vytvořeny paměťové protilátky pohlavně přenosné infekce kterou jsem se nakazila? Budu vám strašně vděčná když mi na to odpovíte,slibuju že už potom nebubu otravovat.Strašně moc vám děkuju za odpověď.Je to pro mě důležité.Mocinky děkuju

Odpověď odborníka:

Na tuto vaši otázku nedokážu přesně odpovědět. Např. virové infekce (HIV, žloutenky) nejsou antibiotiky ovlivněny vůbec, protože antibiotika ovlivňují pouze infekce bakteriální.Takže antibiotická léčba nemá žádný vliv na protilátky u virových infekcí. U syfilis a chlamydií se vytvářejí protilátky během 3-4 týdnů a po této době jsou detekovatelné z krve. Pokud jste účinně přeléčena antibiotikem v době do jednoho měsíce od infekce, protilátky se vytvořit nemusí a infekce je zvládnutá. Pokud antibiotika úspěšná nebudou, protilátky se po těch několika týdnech vytvoří.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: