Dovolená a leidenská mutace

Dobrý den paní doktorko, má přítelkyně má leidenskou mutaci a chystáme se letecky na dovolenou do Turecka nebo Tunisu ( obě destinace jsou cca stejně letecky asi 2 - 3 hodiny letu ) a chtěl bych poprosit o radu, co správně vše udělat před odletem a i v průběhu letu, aby bylo vše v pořádku. Děkuji Machala

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla u přítelkyně zjištěna ledenská mutace, má zvyšené riziko trombozy, pokud je to jediné riziko, žádné preventivní opatření bych nezaáděla. 2-3hodinový let by měl být bez problémů, dostatečný ptiný režim, během letu cvičit dolními končetinami, alespoň se projít 1x za hodinu. Neměla by užívat hormonální antikoncepci, vždy byste měli informovat lékaře před operací, porodem, při úraze a následné fixaci končetiny, což jsou další rizikové faktory vzniku trombosy.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: