Downovy syndrom nebo defekt neuralni trubice

dobry den chci se optat na toto mela jsem celkem 4tehotenstvi dve z toho neuspesne a pred 7 lety se me narodila zdrava dcera a pred rokem syn s branicni kylou a dnes jsem 18+5 a vysel me bohuzel skrining pozitivni a mam tam zvysene riziko m.down 1 z 3(V TERMINU) RIZIKO NTD 1 Z 1000 NAPISI VAM I TOTO MA VAHA JE 84 PORAD stejna HODNOTA MS-AFP36.9 IU/ML :1.58 mom HODNOTA UE3 0.70 NMOL/L :0.25 MOM HODNOTA TOTAL HCG :85.1KIU/L :4.02MOM A U POZNAMEK JE TOTO VYSLEDNE RIZIKO M.DOWN JE VYSSI NEZ RIZIKO POUZE VZHLEDEM K VEKU MATLY (1 Z 1200) PANE DOKTORE PROSIM VAS BUDTE UPRIMNY A REKNETE ME PRAVDU JAKOU MAM SANCI ZE TO DITE BUDE ZDRAVE DOKTORKA ME MOC NEDAVA A JA CHCI SLYSET PRAVDU AT JE JAKAKOLIV AT SE MUZU PRIPRAVAIT NA TO CO ME CEKA A KDYBYCH NAHODOU SI TO NECHALA VZIT JAKE JE ZIRIKO V BUDOUCI DOBE MOHLA BYCH MIT ZDRAVE DETI DEKUJI ZA VASI ODPOVED

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podstupte rozbor plodové vody (amniocentéza) a ten vám řekne s vysokou pravděpodobností, zda bude dítě postižené a jak. Do té doby jsou všechny spekulace liché, někdy jsou totiž testy z krve falešně pozitivní. Proto požádejte o rozbor plodové vody, pokud vám jej lékařka nenavrhla sama a nebojte se, riziko odběru plodové vody je opravdu minimální a budete mít jistotu, jaké dítko bude. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: