Downův syndrom

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Jsem v 18 týdnu těhotenství. Už jsem absolvovala odběry a UZ screening v prvním trimestru a vše bylo v pořádku. Na dalších odběrech jsem byla v 16 týdnu. a dnes jsem si telefonicky volala na výsledky. Dost mě vystrašily. prý celkový screening mám negativní, ale jednu hodnotu mám mírně zvýšenou, ale že to bývá. Na velký UZ jdu až v lednu. Myslíte mám si dělat s tím starosti? Mám si zažádat o odběr plodové vody? Je to mé první těhotenství, tak nemám žádné zkušenosti. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odběr plodové vody není zcela bez rizika, zatím navíc nevidím důvod, proč byste měla toto vyšetření podstoupit. Vyčkala bych v klidu na UZ vyšetření, přece celkově Vám nesdělili žádný patologický výsledek.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: