Downuv syndrom

Dobry den, jsem babicka 11-ti mesicni vnucky s Down syndromem.Pri kontrole TSH mela namereno ve 3.mesicich 4,63 v 6.mesicich TSH 3,60 a T4- 88,1, v 9.mesicich TSH 2,73 a T4-84,5. Jelikoz nam nektery endokrinolog tvrdi ze hodnoty jsou v norme, jiny zase ze by melo byt u tohoto syndromu TSH do hodnoty 2, moc bych prosila o radu, zda je treba nasadit leky ci nikoliv, mala se bere k svetu, radi bychom ji umoznili aby to vse zvladla co nejlepe. Dekuji za odbornou radu a pomoc!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s ohledem na to, že hodnoty TSH se nezhoršují, naopak zlepšují, myslím, že vnučka je v pořádku. Samozřejmě, i nadále je potřeba pravidelných kontrol hladin hormonů štítné žlázy, pokud se vyskytnou nějaké pochybnosti, v hodnocení stavu hodně pomůže i ultrazvuk štítné žlázy. Užitečné je také stanovování volného T4 (fT4) místo celkového T4. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: