Doxybene a alkohol

Dobrý den. Dostal jsem atb Doxybene na boreliozu po 12ti hodinách 2 balení (po 10ti tabletách). Problém je, že poslední 2 dny kdy je mám brát jedu na hudební festival a rád bych se zde trochu napil. Jak moc by uškodilo nedobrat tyto poslední 2 prášky, nebo dát si na ně pár piv? Děkuji. Patrik

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v žádném případě nedoporučuji užívat alkohol při ATB léčbě. Jiná věc, a ta mě trápí mnohem více, je, že jste dostal léky jen na 10 dní. To je velmi málo. Při 10denní léčbě je 25% pravděpodobnost přechodu do chronických stadií. Pokud by to bylo možné doporučuji léčbu protáhnout na 4 až 6 týdnů, samozřejmě spolu se zásadami komplexní léčby boreliozy, hlavně pak kvalitní probiotika bud jednu hodinu před ATB nebo 2 hodiny po ATB, 2x denně., atd....S pozdravem Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: