Doxybene vs azitrox 500

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, nedávno jsem se nakazil chlamýdií a obdržel jsem od lékaře recept k vyzvednutí Doxybene. Bohužel už po první indikaci jsem silně zvracel a ostatní dny nebyly výjimkou a to jsem dodržoval vše potřebné. Myslím, že účinnost byla mizivá a tak se bojím, že jsem nedoléčen. Myslíte, že užíváním Azitroxu 500 se mohu doléčit? Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michale. Azitromycin je taky dobře účinný při léčbě chlamýdiové infekce, dokonce lze podat pouze jednorázově 1g. Minimalizují se tak vedlejší nežádoucí účinky. U vás bych ale s další terapii vyčkala, i když jste zvracel, antibiotikum se do krve určitě vstřebalo - jinak by nemohlo ani vyvolat nežádoucí účinek. Postačí s odstupem několika týdnú provést kontrolní testy včetně stanovení protilátek, dle kterých pak lékař pozná, zda je nemoc ještě aktivní nebo nikoliv. Samozřejmostí by mělo být i součastné léčení Vaší partnerky či partnerek.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x