Drásot v koleni

Dobrý den, je mi 37 let a v pravém koleni pociťuji zhruba 1 rok drásot a lupání. Byl jsem s tím u lékaře a RTG nepotvrdil nijaké poškození kloubu ani artrozu. Cítím i bolest a to zejména při běhu. Klasická chůze mi nijak nevadí. Bolest je z vnější strany kolena a zasahuje i jakoby na zadní stranu kloubu. Dá se tento problém řešit jinak než operací? Pan doktor mi řekl, že by to mohl být meniskus, ale nic určitého zatím nevím. Nabídl mi nějaké tři injekce do kloubu, které prý pomáhají. Měl jsem i aplikaci magnetem, ale ta pomohla jen krátkodobě a problémy se mi vrátily. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ano, opravdu to může být změněný tvar menisku, t.zv. diskoidní meniskus, ale i třeba počínající drobné artrosní změny. Upřesnění by přineslo vyšetření magnetickou resonancí nebo při potížích i přímo diagnostická a následně i terapeutická artroskopie. Provádí se dnes častěji než dříve.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x