Dráždění při polykání

Dobrý den, dlouhodobě mám potíže s krční a hrudní páteře. Jsem hypermobilní a mám poruchu osobnosti. Moje praktivcá lékařka to nechce řešit a vše schvaluje na psychiku. Neurolog mě zatím krok moc neřešil a dal rehabilitace. Fyzioterapeud mi tvrdí, že ty problémy jsou spojené s hypermobilitoau a dochází k dráždění nervu brnice a nervus vagus. Nicméně prosím o radu. Prostě jsem dostal opakovaně infekce podle všeho virového původu. Od té doby mám problémy s polykáním. Sice citím že mě bolí záda ale při námaze a ohybání se zdravotní stav zhorší. Prostě mám problémy s jedením jídel hutnějších. Když začnu jíst tak po chvíli mě to dráždí na říhání. Někdy je to takové zadušené a vyvolá se mi reflex na zvracení. V krku citím jako kdyby mi tam něco špatně fungovala. Nevím zda-li něco dráždí hltan, hrtan příklopku či co. Snad trava nevázne prostě takový zvláští pocit spojením s říháním. Dle doktory to má být pouze pocit knedníli a mám změnit životo správu i to nepomohlo. Mám sice zjištění reflux ale to mi taky moc nepomáhá. Je to spojení s tím, že sedím a jím. Jinak mi to nedělá. Kromě toho že citím bolest zad. Nevím jak to mám řešit. Byl jsem jenom na rengetu kční páteře. Oběry a štítná žláza vpořádku. Nevím co mám dělat, praktická se mi jako by vysmívá a přesvědčuje že to nemůže mít nic společného s infekci. Ale já už mám měsíc pořád v krku takové puchířky pří je to virového původu. Ale mě se zdá že to s tím souvisí. Musím mít jistotu že to nic važného není. Nebo koho mám návštív. Uvažuji o konzultaci neurologa. Bohužel ORL má volno. A GES se mi nezdá že by to souvislel citím co skrke a páteří ty problémy. Snažím se cvičit ale to bych neměl nic dělat ve smyslu vysedávání atd. Když jsem se svěřil s doktorem tak se prý pozoruju atd. Prostě děsný přístup Děkuji za pomoc a vysvětlení čím to může být

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ke specialistovi je dobré mít doporučení od praktického lékaře. Zkuste ještě poprosit paní doktorku zda Vám dá žádanku na ORL vyšetření a gastroskopii. S infekcí to může ale také nemusí souviset. Bez dalších vyšetření nejsem schopna říci o co se jedená.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Proč o zneužívání dětí mlčíme?
Články: Proč o zneužívání dětí mlčíme?
Podle zprávy britské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Články: Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Kolik mužů prošlo vaší...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: