Dráždění znaménka vytrháváním chloupků

dobrý den, mám na krku znaménko, ze kterého vyrůstá chloupek, dlouhou dobu si ho vytrhávám. zjistila jsem, že to může znaménko dráždit, nebo být nebezpečné kvůli mutacím znaménka. chtěla jsem se zeptat, zda je to tak, a co v tom případě udělat - vytrhávání chloupků nahradit třeba zstřihnutím? nebo dlouhodobé vytrhávání mohlo znaménko nějak poznamenat a je lepší ho nechat odstranit? - znaménko vypadá dobře, je oválné, světlé, vystouplé, mám ho od malička, nezlobí a neroste. děkuji!

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že ve vašem případě vytrhávání příliš neškodí, ale stříhání je samozřejmě šetrnější a pokud je chloupek tmavý, mohl by pomoci laser.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: