Dráždivý kašel

Dobrý den paní doktorko,můj dotaz se týká mé tříleté dcery.Před čtrnácti dny se u ni objevil suchý kašel,na ten mi byl v lékárně doporučen Stoptussin. Dceři se asi po týdnu ulevilo,dokonce začala krásně vykašlávat.Kašel dokonce téměř odezněl a když už zakašlala tak to byl kašel vlhký s hleny.Na doléčení mi v lékárně doporučili Robitussin Expectorans. Jenže už po druhé dávce se mi dcera dusí dráždivým suchým až štěkavým kašlem,dokonce i v záchvatech zvrací. Jsme na začátku a já už si nevím rady. Mám kupovat ještě nějaké léky,nebo je to na antibiotika? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Problém s kašlem na dálku lze jen těžko posoudit. Charakter kašle a také příslušné vyšetření by měl provést lékař, který rozhodne, jaká léčba bude nutná. Nemusí se jednat jen o kašel při nějaké viróze, ale např. o astmatický či alergický kašel nebo kašel zcela jiného původu. Navštivte svoji praktickou lékařku, která dceru vyšetří, případně ji odešle k příslušnému odborníkovi (plicní, alergologie-imunologie).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: