Dráždivý trakčník, celiakie

Dobrý den, před rokem, my byl diagnostikován dráždivý trakčník, brala jsem Prosulpin stav se zlepšil, ale léčba měla vedlejší účinky. Příznaky se schodují i s Celiakií, dle krve negativní. Za jak dlouho po požití nevhodné potraviny reaguje střevo?? A za jak dlouho po prožitém stresu? Děkuji .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každé lidské tělo je komplex individuálních fyzických a psychických vlastností, takže každý reaguje trochu jinak (nikoliv šablonovitě). Jestliže máte obavy z celiakie, bylo by dobré celou věc konzultovat s gastroenterologem. V případě, že se opět potvrdí "jen" diagnóza dráždivého tračníku, bylo by vhodné stav kompenzovat výběrem jiné medikace než Prosulpinu a samozřejmě je nutná patřičná životospráva.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Syndrom dráždivého tračníku IBS | Od: fibromyalgik | 28.9.2011 16:49
Paní Jitko, já i můj syn tímto syndromem trpíme.

Nic příjemného. Oba držíme, tak jak je to u něj doporučováno bezlepkovou dietu a Celiaci nejsme.

Ráda bych vás však upozornila, že IBS bývá symptomem Fibromyalgického syndromu. Jde o speciální druh bolestí, únavu a mimojiné potíže s pamětí. Vše naleznete na: fibromylgik.webnode.cz
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: