Dřívější menstruace, svědění vagíny

Dobrý den, už rok beru pravidelně antikoncepci a menstruaci dostávám také pravidelně. Menstruaci jsem dostala o týden dříve, což se mi nestává. Před týdnem jsem měla nechráněný pohlavní styk. Dva dny poté mě začala svědit vagína a zdá se být i nateklá, nemám tušení co to může být. Je pravděpodobné že jsem těhotná ? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Simčo, pokud antikoncepci užíváte pravïdelně, tak je riziko otěhotnění minimální. S největší pravděpodobností máte infekci pochvy po pohlavním styku. Nejběžnější bývá infekce kvasinkama. Můžetže si v lékárně koupit antimykotika (Canesten, Candibene, ...) a také můžete na intimní partie a do pochvy zavézt bílý jogurt. Léčit se musí i váš sexuální partner, protože je velmi pravděpodobné, že na vás kvasinky znovu přenese. Léčba musí být u obou dostatčně dlouhá, přů Canesten krém mazat 2-3x denně po dobu 2-3 týdnů. Antikoncepci užívejte dál jak jste zvyklá. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: