Dřívější započení 7denní pauzy

Vážená paní doktorko, bohužel jsem kvůli ztrátě prášků, nedobrala poslední 3 prášky ze 3. platíčka. Nenačala jsem tedy další, ale dle příbalového letáku (beru Artizii) jsem nasadila 7 denní pauzu o 3 dny dříve a také o 3 dny dříve načnu nové plato. Ráda bych se zeptat. jesli jsem v tuto chvíli i nadále chráněna? Jak dlouho se případně ještě musím chránit? Po menstruaci již bude vše v pořádku? Děkuji Vám za radu a přeji krásný den. S pozdravem Eli

Odpověď odborníka:

Vážená Eli, účinek antikoncepce teď spolehlivý není. Během pauzy a minimálně prvních 7 dní užívání tabletek z nového platíčka používejte ještě další antikoncepční ochranu, např. kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: