Duac gel - těhotenství

Dobrý den, chtěli bychom s přítelem založit rodinu, tak jsem přestala užívat antikoncepci. Bohužel se mi objevilo hrozné akné, na které jsem dostala Duac Gel (na 12 týdnů). Nemůže to mít vliv na miminko? Raději jsme se snažením přestali, ale jak dlouho po skončení léčby se ještě máme chránit? Někde jsem četla, že až 6 měsíců.. Děkuji Eliška

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Eliško! Ačkoli jsou masti a gely místně působící léky, které se do organismu obvykle nevstřebávají, souběh kojení a otěhotnění s používáním duac gelu (antibiotický gel s klindamycinem) se nedoporučuje. Navrhuji, ať odložíte své "snažení" na dobu po užívání duac gelu. Dejte si mezi koncem užívání gelu a otěhotněním jeden menstr.cyklus pauzu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: