Duhringova choroba

Dobrý den. Před lety mě byla zjištěn during. Chtěla jsem se zeptat z jakého důvodu se kromě potravin obsahujících lepek nesmí mořské ryby a výrobky obsahující jodidovanou sůl. Vždyť jod je přeci pro lidský organismus nezbytný. Jak lez jod v jídelníčku nahradit. Je jestě něco co by se mělo při této chorobě vyloučit? Děkuji za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

Jod může tuto chorobu provokovat, může fungovat podobně jako ten lepek - tzn. vyvolává jakousi reakci přecitlivělosti. Ale spíše se jedná o jod ve větším množství, normální konzumace např. v soli by vadit neměla. Mohl by se také provést toleranční resp. provokační test, jestli skutečně vaše choroba na jod bude reagovat. Poraďte se o tom se svým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: