Dulezite

Dobry den,ja mam v sobe mononukleozu,uz docela dlouho...ale s protilatkama,musi me nekdy ta nemoc chytit nebo ne?A jeste k tomu jsem asmatik,alergik,selest na srdci bojim se a jak se m.projevuje pan doktor nam nic nerekl Dekuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vaneso! S virem EBV, původcem infekční mononukleózy, se v nějaké podobě setkalo a má proti němu protilátky až 90% populace. U někoho nákaza proběhne pod charakteristickým obrazem infekční mononukleózy (horečka, bělavé povlaky na krčních mandlích, zvětšení mízních uzlin), jindy - a to bude pravděpodobně i váš případ - proběhne bezpříznakově nebo jen ve formě lehčí virózy. Od té doby virus zůstává v organismu. Pozitivita paměťových protilátek proti EBV viru není tedy ničím výjimečným a není třeba se jí nijak znepokojovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Články: Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Internet jako samozřejmá...
Bronchiální astma
Články: Bronchiální astma
Bronchiální neboli...
Sexuální praktiky, u kterých (ne)hrozí nákaza žloutenkou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Rakovina prostaty (2. díl)
Články: Rakovina prostaty (2. díl)
V časných stadiích rakoviny...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: