Duodenogastrický reflux

Vážený pane doktore,déle jak půl roku občas cítím tlak a pálení v pravém podžebří (spíše blíže k žaludku),tento pocit trvá i několik dní,pak odezní.U lékaře krevní testy v normě,UZ břicha v pořádku (meteorismus),taktéž i gynekologický UZ v pořádku.Vyšetření žaludku prokázalo duodenogastr.reflux,léčba Omeprazolem.Nýní už mám in pocit hořkosti v ústech+pálení a tlak v podžebří.Prosím Vás pane doktore může se takto DGR manifestovat?Může DGR zhoršovat meteorismus? Moc Vám děkuji za odpověď. pzn.užívám horm.ATK, levocetrizin a Seretide

Odpověď odborníka:

Dle Vašeho popisu lékaři postupují standardním způsobem. Byla Vám provedena všechna potřebná vyšetření, i gastroskopie. Pocit hořkosti v ústech, pálení, tlak v podžebří mohou být projevem onemocnění. Léčba Omeprazolem je správná. Jak ho užíváte? Správně byste měla užívat 20 mg 2x denně, vždy půl hodiny před jídlem. DGR by dle mého názoru neměl zhoršovat meteorismus. Dodržujte režimová opatření - jezte častěji v malých porcích, vyvarujte se jídel, která špatně tolerujete, nepijte alkohol. Při zhoršování obtíží opět navštivte svého lékaře. S pozdravem, dr. Šimjáková

MUDr. Renata Šimjáková
MUDr. Renata Šimjáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: