Duomax 500, biseptol a antikoncepce belara

Dobrý den, mám dotaz ohledně účinnosti antikoncepce současně s antibiotiky. Ve čtvrtek jsem začala brát duomax 500, který jsem brala 3 dny, dobrala jsem ho v neděli ráno. Současně beru antikoncepci belara, kdy beru 2. platíčko a začínám 3. týden. Dnes mi pan doktor předepsal biseptol. V neděli odpoledne jsem měla "nechráněný" styk s přítelem (pouze HA). Je možné otěhotnění? a nyní když beru biseptol, musím se chránit také? u Biseptolu jsem se nedočetla žádné interakce s antikoncepcí. Po dobrání posledního týdne z plata chci začít bez pauzy brát další balení. Budu už chráněná normálně? Biseptol budu brát 5 dní. Děkuji předem za odpověď...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vliv antibiotik na snížení účinku hormonální antikoncepce je všeobecně přeceňován. Snížení účinku antikoncepce může nastat např. při antibiotické léčbě tuberkulozy, ale snížení účinku nenastává při užívání běžných antibiotik. Tedy při užívání Biseptolu či Duomoxu se nemusíte obávat neúčinnosti pravidelně užívané hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Články: Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Zapomeňte na dědičnost a...
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: