Duomox 1000 a sport

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat jestli můžu při braní antibiotik Duomox 1000 sportovat. Situace je taková, že v úterý ráno jsem od paní doktorky dostal na 7 dní antibiotika proti bolesti v krku. Paní doktorka mi po vyšetření řekla, že nemám uzliny jen zarudlý krk. Nemohl jsem ani polykat a při kloktání šalvějí a propolisem mě krk stále bolel. Již ve středu mě krk přestal po antibiotikách bolet. V neděli mám fotbalový zápas v 17:00 hod. a paní doktorka mi říkala, že hrát můžu, že nejhorší období po užití tabletky jsou 4 hod. Já beru antibiotika vždy v 9hod. ráno a večer (12 hod. hodinový interval). Můžu tedy nastoupit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nemůžete sportovat nikoliv z důvodu užívání antibiotik, ale z důvodu zánětu v krku. Tělu musíte dopřát čas na rekonvalescenci, proto vidím fotbalový zápas jako zcela nevhodný. Po dobrání antibiotik byste měl zůstat minimálně 1-2 týdny v klidu, bez fyzické zátěže.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x