Duomox 1000 v těhotenství

Dobrý den, jsem v 16 tt a lékař mi předepsal Duomox 1000, po 8 hodinách na 14 dní, po zvýšených hodnotách v krvi na boreliozu. Chci se zeptat zda jsou tyto léky v těhotenství bezpečné a zda je nutno léky užívat takto intenzivně podle předpisu nebo by stačily i snížené dávky léků? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Duomox lze v těhotenství užívat, jedná se o penicilinové antibiotikum. Nesnižujte si dávku, ani bez vědomí lékaře nezkracujte léčbu, jinak by nemusela být účinná.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: